Vakantie woningen

Wij maken vakantiewoningen klaar voor de toekomst

Refurbishment zoals je het nog nooit gezien hebt

 

Structuur, inzicht en rust: dat brengt deze aanpak met zich mee, voor grote en kleinere projecten. Via een BIM (Gebouw Informatie Model) brengen we alle verzamelde data in kaart. Daarvanuit exporteren we maatvoering en tekeningen, zodat projectmanagers een project door de jaren heen gemakkelijk kunnen volgen en aansturen.

 

In tegenstelling tot traditionele modellen, waarin vakantiehuizen elke 5 tot 10 jaar worden gerenoveerd, voorkomt onze aanpak allerlei potentiële problemen. Onnodig hoge faalkosten, meerwerk van aannemingsbedrijven en uitlopende planningen worden vervangen door structuur en inzicht. Die impact maken we met deze 5 stappen.

 

Stap 1: Inventarisatie van het vastgoed

Samen met de facilitair- of vastgoedmanager bespreken we de voorgeschiedenis van de woningen. We maken de oorspronkelijke realisatie, verbouwingen en kleinere aanpassingen overzichtelijk, en brengen veelvoorkomende (bouwkundige) problemen in kaart. Zo hebben we een duidelijke basis om op te bouwen en kunnen we bepalen welke woningen aan een 0-meting worden onderworpen.

 

Stap 2: De 0-meting

Met moderne scanapparatuur en 360-graden fotografie leggen we alle details van een woning vast en delen deze binnen de online omgeving van ons architectenbureau. Van nauwkeurige 2D en 3D tekeningen tot stuklijsten en foto’s: we maken het inzichtelijk en zorgen dat de informatie begrijpelijk is voor zowel bouwkundigen als niet-bouwkundigen.

 

Stap 3: Designs

Tijd voor een nieuw design! We nemen de tekeningen als basis en gaan zelf of samen met een interieurarchitect aan de slag. Daarbij houden we ook rekening met woning-specifieke uitdagingen, aangegeven door housekeeping.

 

Stap 4: Uitwerking inventaris en bouwkundig

Onze technici werken bouwkundige aanpassingen uit en detailleren de inventaris, zodat we duidelijke stuklijsten en opgaven van vierkante meters hebben en aan de slag kunnen met een voorlopige calculatie van de bouwkosten. Na een allerlaatste controle gaan we op zoek naar bouwers en leveranciers.

 

Stap 5: De aanbesteding

Met de inkoop-verantwoordelijke aan onze zijde stellen we documenten op voor een volledige en correcte aanbesteding. Met onze scherpe uitvoeringstekeningen maken de bouwers een gedetailleerd plan. De bestanden die we aan het einde van het project aanleveren geven weer inzicht voor toekomstige projecten, voorraadbeheer en onderhoud.